torsdag 8 april 2010

Typiskt obra

Skulle kunna skriva ett hurtigt, präktigt "nu ska man tänka positivt" inlägg. Men jag orkar inte. Känner mig bara helt matt. För nu vet vi att Edvins öron inte funkar speciellt bra.

Jag har spenderat en heldag på Uppsala universitetssjukhus tillsammans med Edvin. Mormodern på besök i Gävle har passat Klara, pappan har jobbat.

Planen var att först genomföra en annan sorts hjärnaudiometri än förra gången, samt att träffa en hörselspecialist. Den stora utmaningen bestod i att få Edvin att sova, eftersom testet bara kan genomföras på sovande barn.

Hade tid på förmiddagen. Då var Edvin klarvaken, sprattlig och nyfiken. Fick ny tid på eftermiddagen. Edvin fortsatt klarvaken, sprattlig och nyfiken. Då gav jag upp hoppet. Men, den envisa läkaren styrde upp ännu en tid. Jag gick på ytterligare en promenad. Och då, tillslut, somnade han. Skönt. Testet gick att genomföra.

Resultatet visade att han uppfattar lite ljud. Fast bara väldigt lite. Vissa bastoner. "Stark misstanke om grav hörselskada". Läkaren betonade att det fortfarande finns en väldigt stor osäkerhetsfaktor eftersom det är väldigt svårt att mäta på barn. Och att det är oklart hur allt utvecklas. Men nästa steg är att prova hörapparat.

En ny värld it is. Säkert full av möjligheter.

Men, just nu känns det rätt så jäkla skittråkigt.

9 kommentarer:

  1. Vad tråkigt!!=( Lider verkligen med er!Tycker ni har fått kämpa med så mycket vid det här laget! Du har all rätt i världen att känna dig matt.Får en annan att känna sig gnällig och bortskämd när man klagar. Skickar min sista energi till dig istället för att ödsla den på eget gnäll!Ni är super duktiga och starka!!

    SvaraRadera
  2. Orden räcker inte alltid till. Om jag kunde så skulle jag skaffa lite hörande öron till Edvin och ta med mig i bebispresent... men som det är nu så skickar jag bara en tanke till er. Tough shit. Läntar tills imon kväll!

    SvaraRadera
  3. Men du, det fixar sig Karolina! På ett eller annat sätt så gör det det... Världens största kram o allt det bästaste goaste till dig o din familj! /Carolina

    SvaraRadera
  4. Det kommer att gå bra, "kommer tid kommer råd".
    Jag börjar bli lite smått farmorsjuk, har kollat med en av mina systrar och vi kan komma nån lördag eller söndag om Henrik och du vill ha lite egentid, tänk på saken... Många kramar till er allihop..Älskar er../ Eva

    SvaraRadera
  5. Älskade fina familj.
    Du säger det så bra själv. "En ny värld it is. Säkert full av möjligheter." Edvin är så glad och nyfiken. Han de bästa föräldrar han kan tänka sig och bästa syster Klara. Det kommer att fixa sig.Om ni behöver hjälp med något som jag kan göra så snälla hör av er.

    Kramar Sissi

    SvaraRadera
  6. Darling. Tänker på dig och er. Ni är så jävla bra. Hur det än är.

    SvaraRadera
  7. Lina,
    Jag kan förstå att du måste vara helt utmattad, fast tänk positivt. Jag tror att ni kommer klara det här galant. Det är väl fantastiskt att han är frisk på alla andra sätt och vis. Jag ser fram emot att träffa er alla snart. Många kramar

    SvaraRadera