tisdag 22 december 2009

Destination Bökeberg

Vi tror vi hade flax. Det känns i alla fall så. Milen mellan Gävle - Bökeberg avverkades utan någon större dramatik. Ca 12 h tog det inklusive två finstopp och ett fulstopp.

Det var kör kör köööör medans de sover som gällde (tack Carro!). Och det var först när vi närmade oss Nyköping som pipen började. Lämpligt nog uppenbarades en rastplats just då.

En och en halv timme senare bar det vidare. Samma taktik. Kör bara kööör. Och så, när sovkoman släppte, så var vi ca 100 meter innan avfarten till Brahehus. Stopp. Mat. Bajs. Check.

En timme senare så drog vi vidare. Och körde fel. Paniken tilltog när vi märkte att vi var på väg mot Göteborg. Men, tur i oturen så hittade vi en alternativ väg och körde en mindre stor riksväg mot Halmstad.

Småland. Skog. Obygd. Och självklart begynnande skrikfest. Lösningen fick bli en p-plats i nowhere. Maten fick värmas på fläkten. Men även det gick bra.

Och sen var det tidernas kööööör. Vi bara körde och körde och körde. Genom skogar och små samhällen som alla slutade på -ryd typ.

Och tro det eller ej, det bar hela vägen fram. Den sista halvtimmen var det alla möjliga tricks i bilen för att hålla läget under kontroll, och väl framme så exploderade det.

Men, vi känner oss väldigt nöjda med resan. Över förväntan. Barnen får med beröm godkänd för sitt exemplariska beteende. Skönt att slippa känna tokpanik och ångest inför hemresan.

Idag har vi återhämtat oss. Landat. Samlat energi. Och hängt med finfolk. Helt underbart att äntligen få träffa min Anna och hennes Wilhelm. Allt inringat av massor med snö.

Nu ska jag sova. I morgon fm ska Henrik och jag till Ullared och svennebanana oss. Obs! Utan barn. Och dubbelObs! Det är Henriks förslag/krav. Inte mitt. Viktigt att notera.

8 kommentarer:

  1. Härligt o höra att allt gått så bra! 12 tim, Karolina, inte dåligt!

    Vi bilade till Sälen när Axel va 5 mån, tog drygt 10 tim. Det gör jag inte om. Aldrig. Numera är det TÅG som gäller. Natt-tåg.

    En stor fet hedersmedalj åt er! Hemvägen går säkerligen lika fint. Och gör den inte det, är ni en erfarenhet rikare. Man växer med varje resa. Tänk bara att det gick att värma mat på fläkten! Vem hade kunnat ana det? Inte jag.

    Ha nu en riktigt fin jul.(Tack för kortet, så fina de tu)... Peace out. /Carro.

    SvaraRadera
  2. Skönt att resan gick bra. Fläktvärmd mat kanske är ett framtida energisparande, vem vet?
    God Jul och hälsa alla, speciellt till Klara och Edvin. Kram från Eva o Torbjörn

    SvaraRadera
  3. hej på er hela familjen!
    Ewa (svärmor) gav mej adressen till den här sidan, hoppas ni tycker att det är ok. Skönt att höra att ni kommit fram och att det gick bra. tack för fina kortet vi fick! Önskar er alla en riktigt God Jul!
    Många kramar från Ingela med familj i Tyby

    SvaraRadera
  4. Haaaahha! Så härligt skrivet. Puss! Ha en lovely jul.

    SvaraRadera
  5. Jag är helt klart imponerad! Vår plutt är sju månadet och vi har fortfarande inte rest någonstans.

    SvaraRadera
  6. Ullared!?! Finns inget mer svennebanan. Men kanske värt d? Och så kanske man får se er på femma till våren.

    SvaraRadera
  7. Åhh du är för härlig bakom tangentbordet, det är så roligt att läsa!! Jag föreslog häromdagen att vi skulle åka och svennebanana oss på samma destination som ni under vår julledighet men Jesper stönade värre än en porrfilmsstjärna och jag tolkade det som ett big No No... Kanske partnerbyte is up?

    SvaraRadera