fredag 7 maj 2010

Vi måste flytta

Igår invigdes vagnen som sittvagn, dvs. jag tog bort liggliftarna. Barnen är nu betydligt mer exponerade för omvärlden och följakligen peakade igår antal tvillingkommentarer so far. Ramsan ifrån typ samtliga kommentatorer låter som följer:

”Åh, är det tvillingar”.
”Åh, det måste vara jobbigt!”.
”Åh, är det en av varje?!
”Åh, då har du gjort ditt!”

Jag borde ha vant mig vid det här laget. Fast jag häpnar fortfarande över tvillingintresset. Och jag förvånas över att det så tydligt verkar vara allas ideal att få två barn, ett av var sort. Men, framför allt stör jag mig på att det tydligen måste vara ”så jobbigt”!

Mitt standardsvar på den frasen är att det går bra, inte så jobbigt, jag har ju inget att jämföra med. Och så tror jag verkligen att det är. Man behöver bara fix och trixa lite. Jag tycker inte att det är så jobbigt. Barnen är inte jobbiga.

Det jobbiga i sammanhanget är trapporna. Det är trapporna som håller mig sömnlös. Det är trapporna som gör att mina biceps växer trots utebliven styrketräning. Det är trapporna som orsakar logistikproblem.

Trapporna består av 16 trappsteg från lägenhet till husentré (trappa 1), 4 trappsteg från husentré till trädgårdsgång (trappa 2), 10 trappsteg från trädgårdsgång till garage (trappa 3). I garaget står vagnen.

Hittills, när vi använt liftarna till barnvagnen, så har jag packat ner vardera barn i varsin lift. Sedan burit ner en lift, ställt den nedanför trappa 1, sprungit upp i ilfart och burit ner nästa lift. Därefter burit ner båda liftarna samtidigt till garaget.

Utan liftar, så vet jag inte hur jag ska göra. Kan endast bära ner ett barn åt gången nerför trappa 1. MacGyver-nerven i mig gnager, men hur jag än vänder och vrider på det, så kvarstår situationen där jag måste lämna något av barnen utan uppsikt medan jag förflyttar det andra.

Funderar på alternativ som att fortsätta använda liftarna under transporten mellan lägenhet och garage. Problemen med det är att det är en tidsfråga innan Edvin kryper ur liften, och att det börjar bli riktigt svintungt. Klurar även på att ta ett barn i en babybjörn, ta det andra under armen, och på så sätt kunna ta ner båda två nerför trappa 1. Kommer troligtvis använda mig av båda alternativ i brist på annat. Men det känns inte bra. Inte bra alls.

Det är jobbigt. Riktigt jobbigt. Fast det orkar jag inte förklara för kommentatorerna.

Dock, tror vi måste flytta.

1 kommentar:

  1. Låter lite slitsamt. MEN du slipper gäddhänget så du kommer tacka Edvin o Klara när alla andra går runt me häng på underarmarna=)

    Kram E

    SvaraRadera