måndag 22 mars 2010

Fick Edvin välja sist i öronlådan?

Vi vet inte, men det verkar nästan så. Eller så här, det verkar som att hans öron inte riktigt pallade med den svåra förlossningen. Det är nämligen så att Edvins öron inte vill höra. De vill i alla fall inte höra när farbror doktorn testar om de fungerar.

Idag har vi besökt Uppsala för ett avancerat hörseltest. Elektroder, datorer och superduperisolerat rum utgjorde rekvisita. Och resultatet? Inget alls. Men betyder det att han inte hör? Det vet vi inte. Krävs tydligen fler tester för att fastslå hur det egentligen står till. Doktorn försökte med dansk brytning förklara att hörseln visst kan fungera mer eller mindre bra, trots dagens nollresultat.

Vi vet inte riktigt vad vi ska tro. För det känns som att han hör. Men test efter test säger att han inte gör det. Var tvugna att göra ett amatörtest när vi kom hem: Edvin sov på en madrass på golvet. Vi släppte en träleksak på parketten brevid. Han ryckte till. Av ljudet? Vem vet.

Hur som helst är det viktigt att den eventuella och troliga hörselskadan diagnostiseras, så att Edvin inte halkar efter alltför mycket i utvecklingen av talet. Någon smart typ har forskat fram att man bör köra igång med hörapparat från och med 6 mån ålder. Så, det är lite brottom att få styr på läget.

Det återstår att se hur det utvecklar sig. Vi tycker att det känns sådär halvspännande, blir lite matta av ovissheten. Men Edvin är glad och det är ju bra.

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Det kommer att fixa sig. Kramar! Sissi

    SvaraRadera
  3. Men skrutten! Han kanske har stålmanshörsel, som inte syns på några testmojänger... Heja heja tills ni får diagnos. Puss!

    SvaraRadera
  4. Åh hoppas ni får veta snart. Antar att ovissheten är värre än det kommande reultatet... Stor kram till er alla! /Carro.

    SvaraRadera
  5. Hoppas och håller tummar och tår att det inte är som testerna påvisar. Tycker ju inte att han borde reagerat på erat leksak i parketten test om han inte hör. Vi måste ta tag i och höra av oss till läkarna för vi har fortfarande ej fått vårat resultat.
    Sköt om er så länge.
    styrke kram

    SvaraRadera