onsdag 19 maj 2010

Rim- och ramsångest

Gah! Är nyss hemkommen från BVCs föräldrautbildning eller grupp eller vad det nu heter.
Är helt matt. Dagens tema var rim och ramsor och det innebar besök på biblioteket och fyra mammor, fem barn och en ärtkäck bibliotikarie inknölade i ett minirum.

Båda barnen men framförallt Klara blev plötsligt panikblyg för alla nya ansikten och hyperventilerade/grinade i princip hela tiden.

Jag är helt klart inte tokbra på att vara social, verka interesserad och hantera griniga barn samtidigt.

Lyckades dock snappa upp fragmentarisk information som "viktigt viktigt viktigt att ni läser" "sjung för dom!" "gör några enklar ramsor" "hela språket grundas upp till fyra års ålder"...

Information som direkt triggade igång känslan av otillräckligthet och det dåliga samvetet. Jag läser inte. Jag kan inga ramsor. Jag har glömt alla sånger. Det värsta är att vi fått jättefina rim- och ramsböcker i present. Och bibblan, det är ju bara att gå dit och frossa.

Jaja... det är bara att lära sig, bara att göra. Men ge mig energi! Få mig att tycka att det är roligt. Slå med trollspöt och ta bort känslan av att det är ännu ett 2do. Ett måste. Ett borde. Ett gör det här annars är du en dålig mamma.

Oh well.

6 kommentarer:

  1. Nej nej börja inte sjunga för f*n. Åtminstone inte när de skall sova, vi har vänner som får sitta och sjunga tre sånger på kvällen för sina 4-åringar(!!!) som vägrar sova annars. Detta för att de började med det..

    Själv skulle jag köra den där "Äppel päppel piron paron.." ramsan men kom inte för mitt liv på vem det var som satt på Tallekvist. Jag körde på Tarzan. De var lika glada ändå.

    Jag tror dina barn älskar dig precis lika mycket om du bara pratar med dem som vanligt!

    SvaraRadera
  2. ...hoppas de tar upp att det är bra med vagn där de sitter så de ser mor o far...det är minst lika viktigt...så du ligger ni på plus...du är ju så fantastisk med dina barn ...och sjunga det ska mormor snart göra med dem...längtar/mormor

    SvaraRadera
  3. Äh, skit i't... Gör och gör, man hör inge annet.. Man gör det man tycker är kul, bra och viktigt själv, så räcker det gott och väl med det! Du och Henrik är ju bäst för era två gofisar, och det är ni ju för att ni är som ni är! Och att vara som man är är ju som man ska vara, eller hur? Dumt att göra sig till då =) Massa kramar från oss till er!

    SvaraRadera
  4. Du är en fantaastisk mamma, för att inte tala om vän! En underbar, härlig vän som alldeles galant klarar av alla roller vare sig de sjungs på vers, fuldansas eller joggas fram. Me love you! Big time.

    SvaraRadera
  5. Ja få ingen panik över sång och rim! Antingen så kommer det av sig själv eller så gör det inte det!tror absolut inte att barnen tar skada av det, I mitt fall så fungerar sång som underhållande för barnen men då hör det till saken att mina kräver grymt mycket aktivering och har inte fattat att det finns en hel golv värld att upptäcka haha.Ni är dom bästa föräldrarna för era barn=)
    kram katarina

    SvaraRadera